Sider

19.10.10

Espresso Pannacotta med hvit sjokolademousse.

Espresso
pannacotta.
1 L fløte
175 G sukker
1 SS vaniljesukker
1,5 Shots espresso
7 Pl gelatin

Kok opp fløte, sukker, vaniljesukker og espresso.
Løs opp gelatinplatene i kaldt vann og smelt de inn i det andre.
Fordel på ca 6 kaffekopper, fyll opp til det er ca 2 cm igjen til kanten.
Setter kaldt i ca 2,5 time.
Vil du at det skal bli kjapt ferdig, kan du koke opp bare litt av fløten sammen med det andre, smelt inn gelatinen og hell så i resten av fløten.

Hvit sjokolademousse.

500 G hvit sjokolade
120 G eggeplomme
0,6 L fløte (til koking)
4 Pl gelatin
5 Dl pisket fløte (litt mindre pisket en vanlig krem)

Smelt sjokoladen i vannbad.
Løs opp gelatinplatene i kaldt vann, kok opp fløten og smelt gelatinplatene i fløten.
Pisk kremen.
Da sjokoladen og fløten er ca fingervarmt kan du blande det sammen og så tilsette eggeplommene.
Bland dette godt og vend det så inn i kremen.
Ta moussen i en sprøytepose med tyll. Legg den gjerne kaldt, til den er like stiv som stivpisket krem.
Sprøyt så den kremtopp på toppen av espresso pannacottaen. ( se ut som en kopp cappuccino)
Dryss gjerne litt finhakket sjokolade på toppen som ekstra pynt.
Serveres med kopp og skål, med t-skje.

1 kommentar:

  1. Denne er fantastisk god. Neste gang du lager den må du ta bilde

    SvarSlett