Sider

7.7.11

Nan brød

Prøvde ut noe nytt på jobben her om dagen

Har fått steke takke på jobb Jippi!!! Kan også stekes i ovnen

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 4 ss olje
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte


 Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel.
Hev deigen til dobbel størrelse.
Varm opp ovnen til maks temperatur og sett på grillelementet.
Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller pærefomede, omtrent en halv centimeter tykke (noen liker dem tykkere - du finner ut hvordan du vil ha dem). Pensles med smør, og gjerne noe krydder.
I ovnen:
Stek etter eller to av gangen. Legg de kjevlede leivene på det varme stekebrettet. Sett det inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden. Dersom de blåser seg opp så mye at brødene kommer i kontakt med grillelementet må du sette det på midterste rille.

Det varierer litt hvor lang tid de skal steke alt fra 3 til 8 minutter. Følg med! Ta brødene ut før de svir seg.

På takke:
Legges på varm takke og stekes 2-3 minutter på den enes side. Og legges på stekebrett i en oppvarmet ovn for å steke toppen. Gjerne grill eller vifte

Ferdig stekte nanbrød pakkes godt inn i hånkle med en gang for at ikke de skal bli sprø/tørre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar